Aardappelgratin met groenlof en ui

Ingrediënten:

1 kg aardappelen, 1 krop groenlof, 2 uien, 2 dl melk, 1 eetlepel olie, zout en peper

Bereiding:

Olie een ovenschaal in, snij de aardappelen in dunne schijfjes. Leg de helft van de aardappelen in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Snijd de groenlof in stukjes en leg een laag groenlof op de aardappelen. Schil de uiten, snij ze in schijfjes en leg ze boven op het groenlof. Leg de rest van de aardappelschijfjes er overheen. Bestrooi met peper en zout. Schenk de melk over de aardappelen. Dek de schaal af met een deksel om te vermijden dat de bovenkant verbrandt.(of check regelmatig). Plaats de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven (180 °).

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen