Fluweelsoep op de wijze zoals in Marseille

Fluweelsoep op de wijze van Marseille

(voor Marius, Jeannette, Panisse en de vrouw van de bakker of voor 4 andere personen)

Ingrediënten:

3 venkels, 4 wortelen, olijfolie, 1,5 l kippenbouillon, verse dragon, zout, peper
Optioneel: 1 stengel bleekselderij, 2 teentjes knoflook, eigeel
Bereiding:

Schil 4 wortelen en maak 3 venkelknollen schoon; snijd ze in blokjes. Voeg eventueel een stengel bleekselderij bij.
Bak de groenten in een braadpan in een beetje olijfolie tot ze licht gekleurd zijn. Voeg 1,5 liter kippenbouillon toe en breng even aan de kook. Laat dan op laag vuur gedurende 15 minuten koken. Meng met een beetje verse dragon en breng op smaak.

Deze soep kan geserveerd worden met een « ijsberg » van aioli.
De bereiding van de aioli: plet twee teentjes knoflook tot een pasta, voeg een eidooier en klop op met een beetje olijfolie. Voeg zout en peper toe, maar vooral geen mosterd.

Recette voorgesteld door Xavier Schoonwanten en aangeboden door Bertrand, Opaliaan en BiOp 1030

Print

This entry was posted in Recepten and tagged , , . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen