Groenlof met room

Bijgerecht voor vis of vegetarische burger

Ingrediënten:

1 krop groenlof, 4 middelgrote aardappelen, 1 grote wortel, boter, 1dl room, foelie (of, bij gebrek eraan, nootmuskaat), peper & zout

Bereiding:

Maak het groenlof schoon en snij in repen. Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer het lof. Giet het daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.

Schil de aardappelen en maak de wortel schoon. Snijd aardappelen en wortel in stukken en zet ze samen op in 3,5 dl water met zout en een nootje boter.

Kruid in een pan het groenlof met foelie (of nootmuskaat) en peper en stoof ± 2 minuten in de room.

Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op. Kruid met wat peper en maak er puree van.

Schik op elk bord een pakje groenlof met wat puree.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen