Parmentiergehakt met Hokkaïdopompoenen

Dit recept is voor 6 personen. U moet voor 4 personen de porties dienovereenkomstig te verminderen. U kunt ook het aanbevolen vlees vervangen door gehakt.

Ingrediënten voor 6 personen:

500 g aardappelen, 400 g Hokkaidopompoenen, 500 g gebraad of gebakken wit vlees (overgebleven kip of kalfsvlees), 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, zout en peper, 60 g geraspte kaas

 

Bereiding:

Stoom de aardappelen en de pompoen gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze gaar zijn. Maak er een puree van.
Voorverwarm de oven op 180 °C (stand 6).
Pel en snipper de uien en knoflook. Leg ze heel zacht te bakken in een licht geoliede pan. Hak het vlees fijn (of neem het gehakt). Wanneer de uien doorschijnend zijn, voeg het vlees toe en warm al roerend. Zout en peper naar smaak. Voeg fijngehakt peterselie toe. Goed roeren.
Verspreid het gehakte vlees in een ovenschaal en dek af met de puree. Bestrooi met geraspte kaas. Plaats in de oven gedurende 15 minuten. Warm opdienen met een groen slaatje.

Recept van Romy bij www.cuisinelibre.fr

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen