Parmentiergehakt met knolselder

Ingrediënten:

800 g kalfsgehakt, 500 g knolselder, 250 g aardappelen, 2 uien, 35 cl melk, 2 eetlepels olijfolie, 30 g margarine of boter, 50 g maïszetmeel, 40 g geraspte kaas, zout, peper.

Bereiding:

Snij de uien fijn en stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur, roer regelmatig en breng op smaak met zout en peper.

Schil de aardappelen en de knolselder en kook ze gaar in veel water. Bereid ondertussen de kaassaus: kook 25 cl melk, het maïszetmeel en de helft van de geraspte kaas op een zacht vuurtje.

Giet de aardappelen en de knolselder af en voeg de rest van de melk en de margarine (of boter) bij de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Plet tot een puree of haal door een roerzeef.

Plaats het gehakt in een ovenschaal, vul verder aan met de puree en overgiet met de kaassaus. Strooi er de resterende geraspte kaas over en laat gratineren onder de gril.

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen