Ratjetoe van andijvie

by Bob | 10 novembre 2011 0 h 15

Ingrediƫnten: 1 andijvie, 1 blok of plakjes vers spek (150 g per persoon), 1 ui, boter, 1 blaadje laurier, aardappelen, mosterd
De boter kan worden vervangen door reuzel of eendenvet. Vet van eenden en ganzen zijn zeer smakelijk en diƫtisch zeer gezond.
Bereiding:

Snijd de andijvie in reepjes en spoel goed zonder te drogen. Laat boter (of reuzel of eendenvet) smelten in een grote pan. Snij een dikke ui in reepjes en voeg toe. Plaats dan het bacon in de pan en zet even op hoog vuur als het een blok is, op middelmatig vuur als het plakjes zijn. Voeg de andijvie en een kleine 2 cm water toe, alsook een laurierblad en eventueel een half blokje groentebouillon. Dek af en laat op laag vuur sudderen gedurende 15 tot 20 minuten. Schil de aardappelen en snij ze grof (maar zonder te vloeken), laat op laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. Dien op met viriele mosterd.

Recept voorgesteld door Bertrand BiOp 1030 en Opaliaan

Source URL: http://www.opale-opaal.be/2011/ratjetoe-van-andijvie/