Rode kool op Antwerpse wijze

by Claude | 3 novembre 2011 1 h 38

Ingrediënten:

1 rode kool, boter, tijm, laurierblad, kruidnagel, zout en peper, 600 g worst, 25 tot 30 g bloem, het kookvocht van de kool, aardappelen.

Bereiding:

Verwijder de buitenste, witgeribde bladeren van de rode kool, snij in het midden van de kool een kruis,  tot halve hoogte (dit zal het koken vergemakkelijken), was de kool en leg hem in een pan. Bedek voor de helft met water, voeg boter, tijm, laurierblad, kruidnagel, zout en peper, en laat zachtjes stoven, met deksel, gedurende drie kwartier (of een uur, als het een grote kool is). Braad vervolgens de worst, waarin eerst met vork geprikt, in een andere pan op hevig vuur. Voeg de worst dan bij de kool en laat verder sudderen op een laag vuurtje voor nogmaals drie kwartier.
Laat de kool afdruipen, en leg hem op een ronde schotel, wikkel er de worst rond. In de pan waarin je de wordt hebt gebraad, laat je boter smelten, besla met de bloem en voeg het kookvocht van de kool toe. Laat gedurende een paar minuten trekken. Giet dan over de kool. Serveer met gekookte aardappelen.

Source URL: http://www.opale-opaal.be/2011/rode-kool-op-antwerpse-wijze/