Russische rode bietensoep

Ingrediënten : Voor 4 l water
1 kg rundvlees (of soepvlees), 500 g aardappelen, 300 g verse witte kool, 400 g rode biet, 200 g wortelen, 200 g uien, 3 eetl. tomatenpuree, 1 theelepel azijn 6%, 2-3 teentjes knoflook, 2-3 laurierblaadjes, zout, peper, plantaardige olie, kruiden naar smaak.

Bereiding: Giet het water over het vlees en kook gedurende 1,5 uur. Het vlees wordt vervolgens in kleine stukjes gesneden. Voeg terug toe aan de bouillon. Hak de ui. Wortelen raspen op een medium rasp. Snijd de kool en de biet in fijne reepjes. Bieten bakken in plantaardige olie. Voeg azijn en tomatenpuree bij (als de pasta te dik is, voeg een beetje water bij) en laat 5-7 min sudderen. De ui in plantaardige olie fruiten (laat glazig worden). Voeg de wortels toe en bak. Aardappelen in blokjes van 1,5-2cm snijden en in de kokende bouillon toevoegen samen met zout. Wanneer de bouillon terug kookt, de kool toevoegen en 20 minuten laten koken op middelhoog vuur. Daarna de bieten toevoegen en ongeveer 10 minuten laten koken, voeg daarna uien en wortelen toe, het laurierblaadje en desgewenst peper en zout. Voeg de geperste knoflook toe. Haal van het vuur, laat 15-20 minuten staan. Klaar om in kommen te gieten, zure room toevoegen en facultatief met kruiden bestrooien.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen