Seldersiroop

Seldersiroop is aangeraden bij hoest en bronchitis: het werkt slijmoplossend, ophoestbevorderend, ontstekingsremmend en vochtafdrijvend. Bij keelpijn en griep verlicht het de ongemakken.
De siroop kan puur ( 1 soeplepel 3 x daags) ofwel met warm water aangelengd (1 op 4) voor het slapengaan gedronken worden.

Ingrediënten:
– een groene selder
– 75 g verse tijm
– optioneel: 50 g salie
– 1,50 l water
– 100 g blokdrop of zoethout (Te vinden bij sommige drogisterijen, bollewinkels, gezondheidswinkels, supermarkten) Eventueel: droppoeder. Eventueel: anijs of pastis)
– 1 kg kandijsuiker (kan worden vervangen door stevia, een natuurlijke bio zoetstof).
– optioneel: paar eetlepels rum.
Bereiding
De verse tijm (en de salie) spoelen. De selder spoelen en in stukken van 3cm snijden. Samen met de tijm (en de salie) in een grote ketel doen en het water bijgieten. Gedurende een uur op een zacht vuurtje laten inkoken. Het ingekookte sap door een fijne zeef of neteldoek in een kookpot gieten. Blokdrop en suiker toevoegen.
Nog een uurtje laten koken tot een vloeibare massa. Laten afkoelen. Eventueel rum toevoegen. In steriele flessen gieten, toedoen, en op een donkere, koele plaats bewaren.

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen