Soep vanuit het graf

Ingrediënten (voor 6 personen):

600 g pompoenvlees (nettogewicht), 20 cl kokosmelk, 400 g gehakte tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 liter water, 1 eetlepel kerrie, 2 blokjes ontvet bouillon, 2 eetlepels arachideolie, kurkuma, koriander, zout en peper

Bereiding:

De pompoen in blokjes snijden. De ui niet te fijn hakken. De olie warmen in een grote pan en de ui en pompoen toevoegen. Op laag vuur laten sudderen. Na 5 minuten, met kerrie bestrooien en roeren. Tomaten, een teentje knoflook, 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes toevoegen. Aan de kook brengen, afdekken en 25 minuten op laag vuur laten sudderen. De soep mixen en de kokosmelk toevoegen. Een beetje verhitten en kruiden naar smaak. Bestrooien met een beetje kurkuma en gehakte koriander en warm opdienen.

Recept voorgesteld door Françoise, Opaliaanse

Print

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen