Stoemp met Chinese kool en karwijzaad

Ingrediënten:
1 100 g aardappelen, 1 Chinese kool, 1 ui, 2 tl karwijzaad, 2 el olijfolie, 1 laurierblad, peper, kruidenzout
Bereiding:
Kook de aardappels en schil ze – naar wens – voor of na het koken. Maak de groenten schoon, snipper de ui en snijd de kool fijn. Verwarm de olie en laat de ui zachtjes fruiten samen met het karwijzaad. Voeg de kool, een eetlepel water en de laurier bij de ui, plaats een deksel op de pan en stoof de groenten beetgaar. Breng ze op smaak met peper en kruidenzout. Pureer de aardappels met een roer zeef of aardappelstamper. Roer de groenten (verwijder het laurierblad) vervolgens bij de aardappelpuree en breng het geheel verder op smaak.
Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen