Suikermaïs

Bereidingswijze:
Basis: Haal blad en draden van de kolven, leg ze in een pan en overgiet met kokend water tot ze net onder staan. Voeg eventueel wat suiker toe ( 1 theelepel op 1/2 l water) en kook de kolven tot ze beetgaar zijn (ca 20′)

Maïskolven: Wil je de hele kolf serveren, dan kook je hem eerst gaar en daarna kan je hem op een pen steken. Aan tafel bestrijk je de kolf met verse boter en bestrooi je hem met wat zout of rol hem door wat geraspte kaas. De kolven worden uit de hand afgeknabbeld.
Maïskolven kan je ook roosteren door ze op een satéstokje gedurende ca.10′ boven een vuur te houden terwijl je ze constant ronddraait ( bv. bij barbecue).

Maïskorrels: worden verwerkt in salades of met wat vetstof opgewarmd. Ze kunnen ook gemengd worden met doperwtjes, reepjes paprika, worteltjes of champignons.
Maïskorrels kun je ook na het gaarkoken van de kolf halen en serveren met bechamelsaus.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen