Warmoes en wortelen met komijn

Ingrediënten (voor 6 personen):

1 kg warmoes (ribben en bladeren), 1 kg worteltjes, 3 teentjes knoflook (aan te passen naar eigen smaak) 10 gram margarine, ½ theelepel komijn, ½ theelepel rode peper (aan te passen volgens smaak), 1 eetlepel azijn, zout.
Bereiding:

Was de warmoes (blad en steel) en verwijder de nerfdraden, snij in stukken. Schraap en was de wortelen, snij hen in dunne plakjes. Kook de groenten apart. Goed laten uitlekken.

Laat margarine smelten in een pan, meng de knoflook, komijn, peper, zout en azijn en voeg de groenten toe. Laat bedekt sudderen gedurende 20 minuten, verwijder deksel en laat nog 10 minuten sudderen.  Breng op smaak indien nog nodig. Warm of koud opdienen, als voorgerecht of hoofdschotel.

Recept van Yves en Gaby, AMAP Réunion Père Lachaise

Print

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen