Winterposteleinsoep

Ingrediënten:

100 g winterpostelein, 2 aardappelen, 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 ei, ½ l water, 1 eetlepel olijfolie, 40 tot 50 g schapenkaas of 40 g verse geitenkaas
Bereiding:

Was de postelein. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Hak de ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan, bak de ui. Voeg vervolgens de postelein toe, 5 dl heet water, de aardappelen, 3 teentjes knoflook (ongepeld) en een beetje zout en wat peper. Laat gedurende 10 minuten op het vuur. Pocheer een ei in de soep, voeg de kaas, in kleine stukjes gesneden, toe. Laat nog gedurende tien minuten op het vuur. Plaats een plakje oud brood in de soepkommen en giet de soep uit.

Recept voorgesteld door Blog Grosses Légumes

Print

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen