Wortelsoep

Ingrediënten:

5 wortelen, 1 ui, 15 g boter, een blokje kippenbouillon, een grote aardappel, 1 l water, zout en peper.
Bereiding:

De aardappel schillen, wassen en in stukken snijden.

Schil en was de wortelen. Snij drie wortels in dikke stukken; leg de twee andere opzij.
Stoof de fijngehakte ui, de stukjes wortelen en de stukken aardappel in een beetje boter. Voeg 1 liter water, het bouillonblokje, zout en peper toe. Laten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Ondertussen de twee andere wortels in fijne schijfjes snijden en gedurende 2 minuten in kokend water dompelen.
Als de groenten inmiddels gaar zijn, de soep van het vuur halen en mixen.
Terug op het vuur plaatsen en aan de kook brengen.
Giet de soep in de borden met de schijfjes geblancheerde wortelen

Print

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen