Worteltjes met sinaasappel

Dit is een bijgerecht voor gegrild vlees.
Ingrediënten:

500 g fijne worteltjes, 4 sinaasappels, 30g boter, 2 eetlepels honing 2 eetlepels sojasaus, verse gember, 1 klein bosje koriander, zout en peper.
Bereiding:

Schraap de wortelen, was ze en leg ze volledig in een kleine pan. Snij van een sinaasappel een lang lint van de schil en voeg het toe in de pan.
Pers de vier sinaasappelen en giet het sap over de wortelen. Voeg de boter, honing, sojasaus en geraspte gember toe.
Breng aan de kook, dek dan af en laat gedurende tien minuten op laag vuur sudderen.
Verwijder vervolgens het deksel en kook op hoog vuur tot de wortelen gaar zijn en het kooksap goed gereduceerd is en zelfs stroperig wordt. Kruid indien nodig nog met peper en zout en bestrooi met gehakte koriander.

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen