Gestoofde selder

Ingrediënten:

2 struiken bleekselder, 1 wortel in stukken gesneden, 1 ui in stukken, 30 g boter, 1 volle eetlepel bloem, 1 dessertlepel tomatenpuree, 1 bouillonblokje,

Bereiding:

Voor de saus : bak de stukken wortel en ui goudbruin in een pan met de boter. Strooi er de bloem over. Verhit dit al roerend. Voeg er het bouillonblokje, opgelost in 750 ml heet water, en de tomatenpuree aan toe. Blijf roeren tot het kookpunt. Laat de saus ongeveer 45 minuten zonder deksel op heel laag vuur koken, zodat de hoeveelheid halveert.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de selderijstengels 10 minuten in een pan met kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken. Snijd in de lengte door. Doe de selder in de pan waarin de saus suddert. Breng op smaak met weinig zout en peper. Dek de pan af en laat 45 minuten zachtjes koken.

Tip: dit bijgerecht wordt in het bijzonder aanbevolen bij gebraden kalfsvlees of bij een stuk rosbief, eventueel met krullen Parmezaanse kaas.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen