Gratin van raapjes en aardappelen

Ingrediënten:
500 g raapjes, 250 g aardappelen, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 20 g boter, peper, zout, verse marjolein, 30 cl room, nootmuskaat, 4 plakjes bacon
Bereiding:
De ui pellen en in dunne partjes snijden en samen met de knoflook uit de knijper fruiten in boter. Kruiden met peper, zout en blaadjes marjolein. Een ovenschaal invetten en de uien erin scheppen. De aardappelen schillen en in fijne plakjes snijden, spoelen met koud water en droogdeppen. De raapjes schillen en eveneens in plakjes snijden.
Afwisselend aardappel- en raapjesschijfjes in de ovenschaal leggen. De room op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, goed mengen en over de groenten gieten. Beleggen met plakjes bacon en 45 minuten bakken in een op 200°C voorverwarmde oven.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard/Smulweb.nl

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen