Rode poon met schorseneren

Opmerking : Rode poon werd verkozen tot Vis van het jaar 2012 door het  Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing in samenwerking met de visserijsector

Ingrediënten:

1 rode poon (gefileerd), 4 schorseneren, 100 g geraspte parmezaankaas, 2 dl melk, peper en zout

Bereiding:

Schil de schorseneren en leg ze in water met een beetje citroensap. Kook ze beetgaar in water met een scheutje melk. Snij ze in staafjes.
Stoof de schorseneren aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Mix voor de bouillon de melk met de parmezaankaas en laat smelten op een zacht vuurtje, kruid naar smaak bij met wat witte peper.
Snij het vel van de visfilets enkele keren in, zo voorkom je dat de vis te veel krult in de pan.
Bak de vis eerst 2 minuten op de velkant in wat boter, draai om, zet het vuur iets zachter, kruid met peper en zout en laat nog 4 minuten bakken.
Schik de schorseneerstaafjes in een diep bord. Leg hierop de vis met de velkant naar boven. Lepel er de bouillon rond. Werk af met jonge spinazie en een flinterdun broodkrokantje.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen