Zalm met asperges en mousselinesaus

Ingrediënten:

4 moten verse zalm (200g elk), 8 asperges (2 per persoon), 2 eierdooiers, 100 g ijskoude boter, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels water, 8 blaadjes verse basilicum, verse peterselie of kervel

Bereiding:

Schil de asperges en snij de harde onderkant weg. Verwarm de boter voor.
Leg de asperges in een stoommandje, afwisselend met de punten naar links en rechts, zodat de stapel gelijkmatig is. Stoom ze 12 tot 14 minuten. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat.
Leg de basilicumblaadjes in een stoommandje en schik er de zalmmoten op. Stoom ze 10 tot 15 minuten. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat.
Vermeng in een pannetje de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout. Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop ondertussen op tot de saus bindt. Neem meteen van het vuur.
Klop er beetje bij beetje ijskoude boterblokjes door.
Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat ze vooral niet koken!
Kruid de vis met peper en zout. Verdeel de vis en asperges over voorverwarmde borden. Lepel er de saus bij. Bestrooi met gehakte peterselie of kervel.

Recept aangeboden door Den Diepen Boomgaard

Print

This entry was posted in Recepten and tagged . Bookmark the permalink.

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen