In totaal hebben 32 bewoners van de Opaalwijk deelgenomen aan de twee avonden die we organiseerden over het thema gezamenlijke energieaankoop.

De presentatie van Power4You en van Wikipower hebben ons de kostenstructuur van de energiefacturen beter doen begrijpen

maar ons ook doen beseffen dat een oordeelkundige keuze van energieleverancier een besparing kan opleveren van meerdere honderd euro’s per jaar.

De twee uitgenodigde organisaties bieden de gelegenheid te genieten van bijkomende prijskortingen bij de energieleverancier Lampiris, gekozen na het laten meedingen van alle in Brussel aanwezige energieleveranciers.

Belangrijke elementen om te kiezen

Power4You

Power4You is een voor iedereen toegankelijk aankoopcentrale van verbruikersverenigingen. Opgericht in 2007 heeft zij als voornaamste doeleinden geschikte informatie te leveren aan de burgers, hen tips en truukjes te geven om minder te verbruiken, hen een tariefvergelijkingsdienst te bieden en vooral, het hen mogelijk te maken goedkopere energie aan te schaffen.

Hiervoor heeft Power4You Lampiris als energieleverancier gekozen met volgende voordelen:

  • Korting van 2,5% op de energieprijs
  • Korting van 15€ per energiemeter per jaar
  • Gratis bemiddelingsdienst door het OIVO (Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties
  • Administratieve bijstand voor uw wijziging van energieleverancier
  • Mogelijkheid een contract aan te gaan van 1, 2 of 3 jaar (zonder invloed op het tarief) en van leverancier te veranderen zonder opzegvergoeding.

Concreet ?

Meer informatie is te vinden op de website http://nl.power4you.be/

Als u wenst te genieten van de Power4You-voordelen, kan u de procedure tot wijziging van energieleverancier opstarten via het inschrijvingsblad (http://nl.power4you.be/?m1=5&m2=) met vermelding van de voordeelcode die speciaal is voorbehouden voor de Opaalwijk: P4U210.

Power4You is ook te bereiken via telefoon (0800/39839) of per e-mail (info@power4you.be) voor nadere informatie, voor de voorafgaandelijke berekening van uw mogelijke winst of voor het opstarten van de procedure van wijziging van leverancier. Vergeet niet te vermelden dat u in de Opaalwijk woont en hou uw laatste afrekening bij de hand.

WikiPower

WikiPower is een privé-initiatief met als doel het goedkoper maken van energie voor de burgers door hen te associëren aan samenwerkingsprojecten en hen te sensibiliseren aan de energieprijzen.

Een van hun actiedomeinen is het in groep aankopen van gas en elektriciteit.

Het basisprincipe is het snel verzamelen van een aanzienlijke groep burgers met het oog op het onderhandelen van het beste aanbod van de energieleveranciers

Een dergelijke actie werd begin 2012 op gang gebracht en uiteindelijk werd geopteerd voor Lampiris als beste keuze.

Het is mogelijk nog tot 31 juli 2012 in te schrijven op dit (een jaar geldig) aanbod met volgende voordelen:

  • Korting van 2% op de energieprijs
  • Korting (eenmalig) van 65€ per energiemeter
  • Mogelijkheid een contract aan te gaan van 1, 2 of 3 jaar (zonder invloed op het tarief) en van leverancier te veranderen zonder opzegvergoeding.

Concreet ?

Nadere info is beschikbaar op de (franstalige) website www.wikipower.be  (Eind dit jaar zou de Nederlandstalige versie en dienstverlening beschikbaar zijn.)

Om de procedure van wijziging van leverancier op te starten, begeeft u zich op de inschrijvingspagina (Achats groupés d’énergies / Souscrivez à l’offre WikiPower)

Om de groei van de beweging te bevorderen, wordt gevraagd het elektronisch adres van twee mogelijk geïnteresseerde personen aan te brengen.

U kan WikiPower (ook in het Nederlands) per e-mail (info@wikipower.be) contacteren voor nadere informatie of voor het berekenen van uw mogelijke winst (uw laatste jaarafrekening gescand toevoegen). Vermelden dat u een bewoner bent van de Opale-Opaalwijk.

Becijferd voorbeeld

Een gezin van 4 personen in een huis, met gas voor verwarming en warm water en elektriciteit voor het koken.

Volgende cijfers zijn gebaseerd op simulaties op de website mijnenergie.be en op een schatting van de kortingspercentages van Power4You en WikiPower.

Elektriciteit : 4419 kWh

2011 (Electrabel, EnergyPlus) : 745,66 €

Lampiris 100% Vert, halfvast: 888,84 €

Electrabel : EneryPlus, variabel: 1027,98 €

Power4You: 888,84 – 15 – 12 (2,5% op het energiegedeelte) = 861,84 €

WikiPower: 888,84 – 65 – 9 (2% op het energiegedeelte) = 814,84 €

 

Gas : 20804 kWh

2011 (Electrabel, EnergyPlus) : 1094,13 €

Lampiris Gaz Variabel: 1255,1 €

Electrabel : EnergyPlus, Variabel: 1568,91 €

Power4You: 1255,1 – 15 – 30,5 (2,5% op het energiegedeelte) = 1209,6 €

WikiPower: 1255,1 – 65 – 24,5 (2% op het energiegedeelte) = 1165,6 €

In functie van de keuze zal de winst voor het eerste jaar schommelen tussen 452 € en 615 €.

Over een duur van drie jaar, zal uw winst via Power4You 1572 € bedragen en die via WikiPower 1519 €.

Het is ook mogelijk elk jaar voordeel te trekken uit een nieuw voorstel van WikiPower, dat uiteraard niet kan berekend worden vermits het zal overeenkomen met de beste voorwaarden op dat ogenblik.

Om de prijzen van leveranciers te vergelijken, surf, met uw laatste jaarafrekening bij de hand, naar de website www.mijnenergie.be of www.brugel.be.

Als u vragen hebt bij deze tekst, kan u mailen naar energie@opale-opaal.be. Wij zullen proberen u te helpen.

Print