Rechts

Sorry voor de titel maar onze nieuwe medewerker droomde al jaren van een rubriek met als naam deze flauwe woordspeling (naast de rubriek Links, begrijpt u?).

De tijden zijn veranderd

Eind jaren zestig was een begrafenisondernemer de Voorzitter van de Vereniging voor Toerisme van Schaarbeek. Symbolisch voor het verleden ?

Print

Mooi uitgevoerd

Een Japanner op doorreis in België maakte een foto.

Print

Fair trade

In België koopt 35% van de bevolking regelmatig fair trade-producten. Vooral koffie, koekjes, chocolade en rietsuiker zitten in de lift. Dus vooral mensen die uitgebreid koffiepauzes nemen kopen fair trade ?

Print

Bent u jaloers op dit metabolisme?

Voor elke 10 kilo aarde die de aardworm verslindt, komt hij slechts 1 gram bij. Wauw! Daarbij is hij een zeer nuttig dier: hij verlucht de grond en verrijkt hem met mineralen, zodat de planten beter groeien.

Print

Kort leven

De drinkflesjes Knorr Vie worden van de Belgische markt gehaald. De kritiek van consumentenorganisaties en diëtisten op de bewering van de producent dat één flesje van het product 50% van de dagelijkse behoefte aan groenten en fruit dekte, zou niets met de beslissing te maken hebben. Die is volgens de woordvoerster van Knorr louter economisch: de verwachte verkoopcijfers werden niet gehaald.

Print

En wat zeggen de kinderen?

Een recente studie uit Nederland besluit dat gemiddeld de bloemkool de minst door bestrijdingsmiddelen aangetaste groente is. Ook met geen of zeer weinig gif zijn de spitskool, rode biet en broccoli. Bij de vruchten scoort de kiwi het best, voor de banaan, de pruim en de ananas.

Print

Fin de commentaires/ Einde van opmerkingen